Općina Centar: Donacija UKCS-u od 50.000 KM

Fena
Općina Centar: Donacija UKCS-u od 50.000 KM
/ Foto: Fena
Općina Centar donirala je 50.000 KM Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS), a novac će biti utrošen za nabavku opreme i materijala za potrebe te medicinske ustanove.

 

Povodom potpisivanja protokola o donaciji, delegacija Općine Centar susrela se danas s generalnom direktoricom UKCS-a Sebijom Izetbegović, koja je naglasila da ta općina tako pokazuje kako je zadovoljna radom UKCS-a, koji 24 sata dnevno organizira službe medicinske pomoći.

"Novi menadžment UKCS-a pokrenuo je niz konkretnih koraka u ubrzanju zdravstvenih usluga i poboljšanju pristupa pacijenata zdravstvenoj usluzi. Prema našim pokazateljima pacijenti su zadovoljni uslugom. Namjera nam je da provedemo reformu zdravstvenog sistema s ciljem racionalizacije potrošnje i upošljavanja mladih medicinskih kadrova. Time ćemo bolje iskoristiti novac koji se izdvajaju za zdravstvenu zaštitu", istakla je Izetbegović.

U delegaciji Općine Centar bio je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić zajedno s Mustafom Resićem, savjetnikom načelnika Dževada Bećirevića i pomoćnikom načelnika za rad, zdravstvo i socijalnu politiku Osmom Babićem.

Direktorica Izetbegović goste je zamolila za pomoć u vezi rješavanja velikih projekata poput uklanjanja oštećenog dimnjaka nekadašnje kotlovnice i starog objekta klinike za bolesti uha, grla i nosa koji predstavljaju opasnost za pacijente i medicinsko osoblje.

Predsjedavajući Ajnadžić kazao je da će Općina Centar poduzeti sve što je u njenoj moći da bi se zaštitilo stanovništvo i osoblje kliničkog centra te pronaći mogućnosti da određeni novčani iznos bude izdvojen putem Službe za civilnu zaštitu Općine Centar da bi se uklonila neposredna opasnost koja prijeti od velikog dimnjaka, a da će ozbiljniji iznos pomoći za te projekte biti moguće planirati tek u budžetu Općine Centar za narednu godinu.

"Danas je bilo riječi i o rješavanju problema pasa lutalica te o eksproprijaciji dijela zemljišta koje pripada tom kliničkom centru za potrebe izgradnje kružnog toka na raskrsnici ulica Asima Ferhatovića i Juraja Najdharta", navode iz Općine Centar.

Donacija UKCS-u od 50.000 KM izdvojena je iz budžeta Općine Centar, a u današnjem susretu naglašeno je da izvršna i zakonodavna vlast te općine namjerava nastaviti s tim da bi napravili dobar ambijent za što bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu sugrađana.

Općina Centar izdvojila je, tokom osam godina, iz budžeta 1.270.000 KM za potrebe UKCS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije