Sabotaža ili kvar: Skijalište na Bjelašnici ipak neće stati, u funkciji K1

Radiosarajevo.ba
Sabotaža ili kvar: Skijalište na Bjelašnici ipak neće stati, u funkciji K1

Nakon što je prije dvije sedmice na Bjelašnici otvorena skijaška sezona, preduzeće ZOI'84 je u subotu na svojoj Facebook stranici objavilo da skijalište na ovoj planini neće raditi do daljnjeg. Razlog: Tehnički problemi.

"Poštovani korisnici naših usluga, nažalost, obavještavamo vas da zbog tehničkih problema skijalište do daljnjeg ne radi. O ponovnom puštanju u rad bit ćete blagovremeno obaviješteni. Hvala na razumijevanju", stoji u saopćenju ZOI'84.

Saznajemo da je riječ o problemima s napajanjem struje pojedinih liftova koji su prethodno prošli tehnički pregled!?

Kenan Magoda, nedavno imenovani direktor ZOI'84, više puta je ukazivao na sabotaže koje se dešavaju na Bjelašnici nakon što su kantonalne vlasti otkrile nezakonitosti u poslovanju ovog kantonalnog preduzeća.

ZOI '84: Sabotiraju nas, neće nas zaustaviti u uvođenju reda

Uoči početka zimske sezone na Bjelašnici, počele su se dešavati sabotaže koje nanose štetu sarajevskom preduzeću ZOI '84 i predstavljaju opasnost po građane, saopšteno je iz ovog preduzeća. Kako je navedeno u saopštenju, u posljednjih nekoliko dana je ukradena sigurnosna sajla na dvosjedu.

Tako je početkom novembra ukradeno 650 metara sigurnosne sajla na dvosjedu i to na stubovima visine od 10 do 25 metara. Skoro istovremeno je ukraden novi sigurnosni kabl na liftu na stazi Kolijevka.

Nema sumnje da bi obustavljanje rada skijališta, makar privremeno, nanijelo dosta štete finansijskom poslovanju ali i ugledu preduzeća, baš kada je ZOI'84 višestruko povećao prodaju sezonskih karata u poređenju s ranijim godinama.

Nešto kasnije iz ZOI'84 saopćeno je da će u nedjelju ipak u funkciji biti ski lift K1 (Kolijevka) za dnevno skijanje od 8 do 16 sati, te od od 18.30 do 21 sat za noćno skijanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije