Sabornoj crkvi u Sarajevu dodijelit će se više od 350 hiljada KM za izgradnju infrastrukture

10
FENA
Sabornoj crkvi u Sarajevu dodijelit će se više od 350 hiljada KM za izgradnju infrastrukture
Foto: Vlada FBiH / Dodjela novca Sabornoj crkvi u Sarajevu

Dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetili su Sabornu crkvu u Sarajevu i tom prilikom su potpisani ugovori o podršci za sanaciju i izgradnju infrastrukture za potrebe crkve, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je sredstva za realizaciju potpisanih ugovora. Ova sredstva će omogućiti neophodne radove na sanaciji i unapređenju infrastrukture Sabornog hrama, što će doprinijeti očuvanju vjerskog nasljeđa i podršci povratnicima u njihovom svakodnevnom životu.

"Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je više od 350 hiljada KM, što je najveći pojedinačni iznos podrške za jednu instituciju Srpske pravoslavne crkve u BiH. Sa starješinom hrama, jerejem Nemanjom Đureinovićem, razgovarali smo o stanju vjerskog života povratnika pravoslavaca i potrebama ove zajednice", istakao je ministar Dizdar. 

EURO 2024 | Francuska nakon drame i penala stigla do polufinala Europskog prvenstva

EURO 2024 | Francuska nakon drame i penala stigla do polufinala Europskog prvenstva

Naglasio je da Bosna i Hercegovina je dom jedinstvene kulture, protkanih religijskim tradicijama, a svaki doprinos očuvanju i unapređenju ovih vrijednosti predstavlja korak ka jačanju zajedništva i razumijevanja među našim ljudima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije