Božićna liturgija služena u Sabornoj crkvi u Sarajevu: Mir božiji i dobra volja među ljudima

2
Anadolija
Božićna liturgija služena u Sabornoj crkvi u Sarajevu: Mir božiji i dobra volja među ljudima
Foto: AA / Božićna liturgija u Sarajevu

Sveta božićna liturgija kojom su pripadnici pravoslavne vjeroispovijesti koji poštuju julijanski kalendar, dočekali najradosniji hrišćanski blagdan Božić jutros je služena u crkvama širom Bosne i Hercegovine.

Sveta liturgija jutros je održana i u Sabornoj crkvi Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Liturgiji se odazvalo desetine pravoslavnih vjernika, a među prisutnima u crkvi je bio i visoki predstavnika u BiH Christian Schmidt.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Liturgiju u Sarajevu predvodio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

On je u ovogodišnjoj božićnoj poruci kazao da je to praznik vječne radosti i vječnog života, a osvrnuo se na ratove u svijetu, te pozvao na mir.

"Ne budimo 'navijači' u sukobima i ratovima već mirotvorci molitvama i apelima da ratovi i neprijateljstva stanu, a mir božiji i dobra volja među ljudima i narodima čitavog svijeta zavlada. Sa tim molitvama i vapajima želimo vam srećan i blagosloven Božić", navodi se u poruci mitropolita dabrobosanskog.

Božić, zajedno sa Vaskrsom, predstavlja jedan od najvećih hrišćanskih praznika i praznuje se kao uspomena na dan rođenja Isusa Hrista.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije