S istom mjesečnom kartom u GRAS-ova i Centrotransova vozila

H. A.
S istom mjesečnom kartom u GRAS-ova i Centrotransova vozila
Foto: Radiosarajevo.ba / Javni gradski saobraćaj u Sarajevu
Građani Kantona Sarajevo su u posljednjim godinama u nedoumici, ali i finansijskom problemu, kada je riječ o odabiru javnog gradskog prijevoza.

U najvećem su problemu oni koji se svakodnevno voze prema Vogošći, Ilijašu, Rakovici, Kobiljači - jer, ako odluče kupiti kupon za Centrotransov autobus, ne mogu nastaviti vožnju u recimo, GRAS-ovim tramvajima. Također, ako kupe GRAS-ov kupon, onda ne mogu bez kupovine pojedinačne karte, koristiti autobus drugog prijevoznika.

No, tome bi možda mogao doći i kraj. Kako su iz Centrotransa potvrdili za Radiosarajevo.ba, smatraju da je potrebno da kompletan javni prijevoz u Kantonu Sarajevo bude definiran na taj način, odnosno da građani i korisnici usluga prijevoza budu u mogućnosti da s jednom mjesečnom kartom koriste sva prijevozna sredstva u kantonu.

"Nažalost, u ovom momentu to još uvijek nije moguće, a pregovori su u toku. Ministarstvo za saobraćaj KS-a pokušava pronaći rješenje, te se nadamo da ćemo u što skorije vrijeme imati jedinstveni tarifni sistem koji će biti velika prednost svim građanima koji koriste mjesečne karte", rekla je glasnogovornica Centrotransa Eurolinesa Aida Smajić.

Kontaktirali smo i KJKP GRAS, gdje nam nisu mogli dati više informacija o ovim pregovorima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije