Ruksak na leđa i osmijeh na lice: Prvačići dobili školski pribor

J. Ć.
Ruksak na leđa i osmijeh na lice: Prvačići dobili školski pribor
Foto: Radiosarajevo.ba / Podjela paketića prvačićima

Za učenike koji prvi put sjedaju u školske klupe, Općina Novi Grad osigurala je ruksake i školski pribor za petnaest osnovnih škola.

Manifestacija se  realizirala na fudbalskom terenu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko

Za sve učenike upisane u Prve razred javnih ustanova - osnovnih škola, Općina Novi Grad Sarajevo je nabavila anatomske ruksake sa školskim priborom koji su se na ovom događaju uručili prvačićima.

Među prvačićima koji su danas dobili ruksake bili su i učenici Osnovne škole "Skender Kulenović" koji su za Radiosarajevo.ba rekli da im se škola sviđa i sretni su zbog druženja s djecom.

"Jako smo sretni i radosni. Imamo mnogo novih drugara, a najviše nam se sviđa što ćemo zajedno učiti i družiti se", rekli su nam prvačići novogradskih osnovnih škola.

"Ovakva jedna manifestacija vrlo je važna za djecu i njihovo dugoročno sjećanje i jedan početak u njihovom novom poglavlju u životu, kao i nama prosvjetarima", rekla je za Radiosarajevo.ba pedagogica Osnovne škole "Skender Kulenović" Mirsada Liskovica-Muftić.

Na području općine Novi Grad Sarajevo u prvi razred osnovne škole 3. septembra krenulo je 1.320 prvačića.

Podsjećamo, nova školska godina počela je 2. septembra, u osnovnim i srednjim školama u devet kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iznimka je Zapadnohercegovački kanton gdje će učenici u školske klupe sjesti 9. septembra, kao i prvačići u školama Posavskog kantona.

U Republici Srpskoj 2. septembra također je počela nova školska godina za oko 89.000 osnovaca i oko 39.000 srednjoškolaca.

Nastava na području Unsko-sanskog kantona (USK) nije počela. Prosvjetari stupaju u generalni štrajk prema odluci Štrajkačkog odbora Sindikata prosvjetnih radnika u tom kantonu. 

Prvačićima i ostalim školarcima želimo sretan početak školske godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije