Robert Pleše: Brojni zahtjevi za proširenjem školskih kapaciteta u Novom Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Robert Pleše: Brojni zahtjevi za proširenjem školskih kapaciteta u Novom Sarajevu
Foto: Naša stranka / Održan sastanak u jednoj sarajevskoj školi

Robert Pleše, predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo, obišao je novosarajevske osnovne škole te kroz razgovor s njihovim predstavnicima upoznao se s prioritetima koje imaju ovi kolektivi.

„Kad je obrazovanje u pitanju, nadležnost lokalnog nivoa odnosi se uglavnom na infrastrukturne probleme. Tiču se od sigurnosti u saobraćaju, sigurnosti u samoj školi, kvalitete unutrašnjeg zraka, do prozora, mokrog čvora i slično.

Ono što je najvažnije svi problemi s kojima se susrećemo su relativno lako rješivi i potrudit ću se i ja lično, kao predsjedavajući Općinskog vijeća, ali i moje kolege iz Kluba Naše stranke, da kroz inicijative utičemo na što skorije njihovo rješenje", ističe Pleše. 

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Tvrdi i kako postoje neki problemi koje možemo smatrati slatkim mukama, a tiču se povećanja prostornih kapaciteta pojedinih škola zbog većeg broja djece koja se upisuju u pojedine škole.

"U vremenu kad je jedan od najvećih problema države natalitet, zahtjevi za povećanjem broja prostorija, širenja pojedinih škola, ali i izgradnje novih su zaista lijepa vijest“, rekao je Pleše, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije