Općina Centar / Riješen problem kotizacije: KK Bosna Royal igrat će prvenstvo BiH

29. 09. 2020. u 13:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu ali i cijelom svijetu, saopćeno je danas iz ove općine.

S tim u vezi, danas je u prostorijama ove lokalne zajednice načelnik Ajnadžić održao sastanak sa predsjednikom Košarkaškog kluba „Bosna-Royal“ Almirom Bradićem sa kojim je razgovarao o aktivnostima kluba, ali i finansijskoj pomoći Općine Centar ovom istaknutom košarkaškom klubu.

Naime, Općina Centar će u saradnji sa Gradskom upravom Grada Sarajeva snositi troškove kotizacije za KK „Bosna-Royal“ za prvenstvo Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021, i to u omjeru Općina 60 posto, a Gradska uprava ostatak sredstava.

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar podržava vrhunske sportiste i kolektive, te izrazio spremnost da se Općina kao društveno odgovorna lokalna zajednica intenzivno uključi u rješavanje problema sa kojima se KK „Bosna“ suočava.

"Poznato nam je svima sa kakvim problemima ste se suočavali, i sa kakvim problemima se suočavate i dalje. Spremni smo se uljučiti i koristim priliku da pozovem i druge nivoe vlasti da budu dio te priče, jer samo zajedno možemo napraviti neki značajan iskorak. U tom smislu predlažem da se u narednom periodu pripremi Memorandum o međusobnoj saradnju koji će pored KK Bosna i Općine Centar potpisati i Gradska uprava Grada Sarajeva kao i ostale gradske općine i Kanton Sarajevo gdje bi trajno riješili pitanje dijela finansiranja Bosne“, pojasnio je Ajnadžić.

Bradić se u ime uprave KK „Bosna-Royal“ zahvalio na podršci koju im pruža Općina Centar, te izrazio nadu da će i ostale lokalne zajednice slijediti dobar primjer Općine Centar.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)