Rađa: "Čitan da je KK Bosna pred gašenjem, nekako me uvati tuga oko srca"

1
Radiosarajevo.ba
Rađa: "Čitan da je KK Bosna pred gašenjem, nekako me uvati tuga oko srca"
Photojoiner / Emotivni Rađa i KK Bosna

Košarkaški klub Bosna, prvi klupski šampion Europe iz nekadašnje SFRJ, zbog finansijskih problema najvjerovatnije neće naredne sezone učestvovati u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Osim toga, pod velikom znakom pitanja je i opstanak kluba.

Klub koji su proslavili Mirza Delibašić, Ratko Radovanović, Žarko Varajić i drugi velikani, najavio je da neće naredne sezone učestvovati u prvenstvu Bosne i Hercegovine, a to je možda predznak i njegovog gašenja.

Sve to nije ostavilo ravnodušnim i košarkašku legendu iz Hrvatske - Dinu Rađa.

Slavni NBA košarkaš se oglasio na svom Facebook profilu i emotivnim riječima izrazio razočaranje na vijesti iz Bosne i Hercegovine.

"Čitan ovih dana vijest da je pred gašenjem K.K.Bosna i nekako me uvati tuga oko srca. Žalosti me vidit da odlazi jedan legendarni klub koji je da Bošu Tanjevića, Varajića, Mirzu, Radovanovića, Pešića. Nekako se olako zaboravlja danas", napisao je Rađa. 

Podsjetimo, KK Bosna je osnovana 1951. godine. U bivšoj SFRJ naš šampion bio je priznat i cijenjen klub, a titula prvaka Europe bila je nešto čime su se svi u BiH i nekadašnjoj Jugoslaviji ponosili.

Bosna je 1979. osvojila titulu šampiona Europe, tri puta bila je prvak SFRJ, osvojila dva Kupa, a ima i četiri titule i tri Kupa BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije