Rezultati akcije na pijaci Heco: Oduzeta roba i podnesene prijave

Radiosarajevo.ba
Rezultati akcije na pijaci Heco: Oduzeta roba i podnesene prijave
Federalna uprava za inspekcijske poslove danas je u sarajevskom naselju Stup, na pijaci Heco, provela akciju s ciljem suzbijanja sive ekonomije.

U okviru ove akcije sačinjeno je 14 zapisnika o izvršenom inspekcijskom nadzoru, izrečeno 30 prekršajnih naloga s ukupnim finansijskim efektom od 41.410 KM, podnesena je jedna prekršajna prijava, donesena tri rješenja o zabrani rada, te oduzeto 1.095 kutija cigareta i 700 sijalica.

Akciju su proveli inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove uz asistenciju policije. Ovo je jedna u nizu intenzivnih akcija FUZIP-a na području cijele Federacije, a koje imaju za cilj suzbijanje sive ekonomije i rada nacrno.

Jedan od aspekata inspekcijskih nadzora na pijacama je i provođenje izmjena i dopuna zakona o unutrašnjoj trgovini, a naročito u smislu preventivnog djelovanja u cilju uvođenja trgovaca-pojedinaca u sistem putem registracije.

U okviru pojačanog inspekcijskog nadzora FUZIP je od januara do novembra 2017. izvršio ukupno 115.915 inspekcijskih nadzora te izdao 4.755 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 6.174.524 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije