Sarajevo: Federalna inspekcija na pijaci Heco provjerava 500 prodavaca

A. B.
Sarajevo: Federalna inspekcija na pijaci Heco provjerava 500 prodavaca
Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUIP) uz asistenciju pripadnika Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a) od ranih jutarnjih sati provodi akciju borbe protiv sive ekonomije na pijaci Heco u sarajevskom naselju Stup.

Direktor FUIP-a Anis Ajdinović za Radiosarajevo.ba je kazao da inspekcija od jutarnjih sati uz asistenciju pripadnika MUP-a KS-a i specijalne jedinice za podršku, provodi jednu u nizu od aktivnosti u borbi provtiv sive ekonomije.

"Provodimo akciju koju planiramo već duži vremenski period na prostoru pijace Heco i to je samo jedan segmenta kontrole i rada Federalna uprave za inspekcijske poslove. Već duži vremenski period provodimo pojačan inspekcijski nadzor i to se dešavam tokom cijele godine. Na red je došao i Kanton Sarajevo te se nadamo da će današnja akcija biti uspješna", kazao nam je Ajdinović.

Prema njegovim riječima, siva ekonomija je itekako zastupljena te se nada da će današnja akcija biti uspješna.

Iz Uprave pijace Heco nam je potvrđeno da inspekcija uvijek vrši provjere nad više od 500 komitenata te da će više informacja biti poznato tokom dana.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije