Radovi na sanaciji sportskog igrališta OŠ "Hrasno" u punom jeku

1
Promotivni tekst
Radovi na sanaciji sportskog igrališta OŠ "Hrasno" u punom jeku
Foto: Općina Novo Sarajevo / Radovi na sanaciji sportskog igrališta OŠ "Hrasno"

Mališane osnovne škole "Hrasno" povratkom u školske klupe dočekat će ugodno iznenađenje. Učenici ove novosarajevske osnovne škole dobit će moderno školsko igralište na kojem se trenutno izvode radovi.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović u mjesecu maju potpisao je ugovore sa izvođačima radova za sanaciju tri igrališta u Novom Sarajevu. Osim osnovne škole "Hrasno" ugovorom su predviđene i sanacije igrališta OŠ "Čengić Vila I" i OŠ "Kovačići".

Trenutno se na terenu odvijaju radovi na ocrtavanju i rezanju asfalta, te djelimičnoj sanaciji asfaltne površine na fudbalskom terenu u okviru igrališta OŠ "Hrasno".

Radovi će obuhvatati i postavljanje gumene podloge na dijelu igrališta na kojem će djeca uživati igrajući fudbal, odbojku i košarku. U planu je sanacija postojećih golova i koševa, te postavljanje novih klupa i korpa za otpatke, kao i plastičnih obloga na tribinama.

Radovi na sanaciji sportskog igrališta OŠ
Foto: Općina Novo Sarajevo: Radovi na sanaciji sportskog igrališta OŠ "Hrasno"

Vrijednost radova je blizu 119.000 konvertibilnih maraka, a za sanaciju sva tri pomenuta igrališta izdvojeno je 312.328 konvertibilnih maraka.

Opredijeljenost Općine Novo Sarajevo i dalje ostaje ulaganje u djecu i obrazovanje za stvaranje što ugodnijeg i kvalitetnijeg ambijenta tokom njihovog boravka u školi. Novi i siguran prostor za igru svakako će biti prilika za kvalitetno održavanje časova tjelesnog odgoja i vannastavnih aktivnosti na otvorenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije