Radovi na Domu zdravlja Kumrovec se privode kraju, uskoro otvaranje

S. Dž.
Radovi na Domu zdravlja Kumrovec se privode kraju, uskoro otvaranje
Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja na Otoci privode se kraju.

"Adaptacija i rekonstrukcija Doma zdravlja Novi Grad nalazi se u završnoj fazi, te će ovaj objekt koji je rađen prema evropskim standardima biti otvoren krajem augusta ili početkom septembra 2016. godine", potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Javne ustanove Doma zdravlja Kantona Sarajevo. 

U prethodnom periodu ubrzana je dinamika radova, jer su u većini slučajeva otklonjeni svi finansijski i administrativni problemi koji su pratili realizaciju ovog projekta. 

Naime, s obzirom na to da se radi o zahtjevnom projektu (specifičnost – zdravstvena ustanova) od početka aktivnosti, u svim fazama rekonstrukcije, adaptacije i sanacije Doma zdravlja Novi Grad pojavljivali su se određeni problemi karakteristični za velike građevinske poduhvate.

"Među njima su i nepredviđeni građevinski zahvati zbog kojih je u pojedinim fazama dinamika radova bila usporena. Zbog ove činjenice, nažalost, dolazilo je do probijanja rokova. 

No, najvažnije je da će korisnici zdravstvenih usluga koji žive na teritoriji općine Novi Grad u narednom periodu imati potpuno obnovljen i rekonstruiran Dom zdravlja sa svim službama koje su u domenu naše Ustanove i profesionalnim osobljem koje će u budućnosti raditi s pacijentima u izuzetnim uvjetima", naveli su iz ove ustanove.

Rekonstrukcija Doma zdravlja na Otoci počela je u januaru 2014. godine, a završetak radova očekivao se krajem augusta 2015. godine.

Dom zdravlja Kumrovec je najveći objekt ove namjene u Kantonu Sarajevo koji pruža usluge za oko 50.000 stanovnika novogradske općine. 

U periodu otkada Dom zdravlja nije u funkciji, pacijenti su upućeni na druge ambulante širom općine Novi Grad što je pacijentima stvaralo izvjesne probleme zbog gužvi, načina prijevoza, ali i zbog toga što na jednom mjestu nisu mogli dobiti sve potrebne zdravstvene usluge, već su morali koristiti i druge domove zdravlja.

Rekonstruirani objekt Doma zdravlja zvanog Kumrovec će imati nešto više od 8.000 metara kvadratnih korisnog prostora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije