Radnici zapečaćenih radnji na Otoci izašli na ulicu

Fena
Radnici zapečaćenih radnji na Otoci izašli na ulicu
Arhiv / Merkur Otoka
Oko 100 radnika čije je radnje na pijaci Merkur Otoka jučer zapečatila Porezna uprava FBiH danas su u znak protesta bili ispred sjedišta Porezne uprave, a potom se uputili pred zgradu Vlade KS.

Radnici tvrde da im se žele uvesti fiskalne kase i da se njihovi boksovi ne mogu tretirati kao radnje u centru grada te traže da im se pojasni "kako to ispravno trebaju registrirati  svoj obrt, jer od toga žive sa svojim porodicama"

Porezna uprava FBiH danas je saopćila  da je jučer izvršeno 256 inspekcijskih nadzora kojima  su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji pružaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne djelatnosti.

U toku ovih aktivnosti inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su 107 neprijavljenih radnika, 78 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa i 113 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja.

Zapečaćeno je 111 objekata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije