Zapečaćeno 111 objekata, otkriveno 107 neprijavljenih radnika

Fena
Zapečaćeno 111 objekata, otkriveno 107 neprijavljenih radnika
Radiosarajevo.ba / Porezna uprava FBiH
Porezna uprava Federacije BiH je 2. juna izvršila ukupno 256 inspekcijskih nadzora kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji pružaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne djelatnosti.

U  toku ovih aktivnosti  inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su  107  neprijavljenih radnika, 78 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa i 113 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja.

Zapečaćeno je 111 objekata i zbog utvrđenih nepravilnosti izdati su prekršajni nalozi sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 381.250 KM.  

Porezna uprava FBiH, kako navode u saopćenju,  nastavit će aktivnosti istim intenzitetom na kontroli i sprečavanju sive ekonomije radnim danima i u dane vikenda i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima. 

Porezna uprava FBiH, također,  poziva građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba,  putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i  putem besplatnog poziva 080 020 333.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije