Radnici u zdravstvu KS postigli dogovor sa Vladom KS: Ovo će biti nova satnica

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

MATEMATICAR

Da pojasnimo narodu da ne misle da je satnica 3.40 km.Ovih 3,40 se za sestre i tehnicare mnozi sa 3 tj 3x3.40=q 10,20 km pa se to mnozi sa 8 sat i ispadne dnevnica 81,60 km.Onda to pmnozis sa 22 radna dana i sestra dobije platu u iznosu od 1795 km plus topli obrok oko 300 km plus prevoz 53 km jest jednako 2147 km.Za doktore je sve isto samo se umjesto sa 3 satnica od 3,40 km mnozi sa 5.

Jedna podmjera

Jedna podmjera namirnicama za 4 dana.. nije loše... Penzioneri su u totalnom autu. Valja živjeti od 600 zajamčena penzije..

Adi

najveci neradnici, i uhljupi, samo daj pare, poklone, a kada ti treba neki pregled cekas po 6 mjeseci, one rospije po domovima zdravlja nece da se jave na telefon, da se narucis treba ti stela, sve go parazit, d***, nema niko strucan

Citam u Hrvatskoj

Čitam o hrvatskoj reformi mirovinskog sustava. Ne izgleda loše ali mi nije jasno odvajanje u drugi stub i klasifikacija na a, b i c.... mi vjerovatno ne bi mogli imati takvo što jer nemamo mnogo blue chip kompanija....

Jadnik

Svi se imaju nekome žaliti samo socijalni slučajevi i oni koj zive i sa manje od penzionera nemaj kome Njih treba pobit da ne smetaju drustvu

Zbunjoza

Kako sad najednom ima i može? I ono, nije nama do para.. čim su im odobrene ne spominju loše uslove, liste čekanja, pacijente..

A-ha

Ko radi I zaradi svoju platu, neka ima toliko. Ali ima dosta onih koji nemaju baš mnogo posla I pacijenata, njih treba ili uposliti dodatnim poslovima ili smanjiti platu u odnosu na one koji rade. A penzije su bruka i sramota svih dosadašnjih vlastodržaca. Trebaju se i oni podići na štrajk ili sl.

Boki

>>Da pojasnimo narodu da ne misle da je satnica 3.40 km.Ovih 3,40 se za sestre i tehnicare mnozi sa 3 tj 3x3.40=q 10,20 km pa se to mnozi sa 8 sat i ispadne dnevnica 81,60 km.Onda to pmnozis sa 22 radna dana i sestra dobije platu u iznosu od 1795 km plus topli obrok oko 300 km plus prevoz 53 km jest jednako 2147 km.Za doktore je sve isto samo se umjesto sa 3 satnica od 3,40 km mnozi sa 5. ka MATEMATICAR<<U KCUSu kad vade kr one sestre mjesec dana te boli ruka. Ko ih zaposli; il namjernoil neznaju.

Budže

Odlicno, sad će radnik-ca u zdravstvu sa SSS spremom imati i do tri plate radnika sa istom spremom u realnom sektoru. Znaju da će u oktobru izgubiti izbore pa da naprave što veći haos za slijedecu godinu kada ce kanton bankrotirati. Ovo je cista otimacina od pacijenata.

Pacijent

Hvala što vas boli đon za pacijente i uslove u kojima radite, kao i uvijek do sada. Furate se da ste zaslužili plate kao u inozemstvu a ne radite ni blizu toga. Tamo se plaća ljubaznost i lijep pristup oboljelima dok vi ne znate ni kako to izgleda. Čast izuzetcima jer ih ima, u manjini.

/ Najnovije