Račune za komunalne usluge ViK-a od sada možete primati i putem e-maila

0
Radiosarajevo.ba
Račune za komunalne usluge ViK-a od sada možete primati i putem e-maila
Foto: pixabay / Ilustracija

Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo omogućilo je korisnicima da račune za korištenje komunalne usluge primaju elektronskim putem.

Elektronski račun je identičan papirnatom računu koji se isporučuje na adresu i usluga je potpuno besplatna.

"Prednosti elektronske dostave računa su višestruke, brža i sigurnija dostava, račun se prima u realnom vremenu odnosno odmah po očitanju i izradi, minimizira se rizik da račun iz bilo kojeg razloga ne bude isporučen, omogućava se elektronsko arhiviranje računa, kao i dostupnost u svakom momentu.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

U dijelu BiH grijanje poskupjelo sto posto

U dijelu BiH grijanje poskupjelo sto posto

Ukoliko imate potpisan Ugovor o korištenju komunalne usluge i ukoliko ste zainteresirani za ovu uslugu, možete se prijaviti putem stranice www.viksa.ba.

Putem linka e-račun koji se nalazi na našoj web stranici u par klikova prijavljujete se za dostavu računa na e-mail. Račun za komunalne usluge koji korisnik dobije putem e-maila može isprintati i pokazati prilikom plaćanja ili blagajnicima dati podatke na osnovu kojih će biti izvršen uvid u račun i naplata.

Korisnicima koji se u poslovnoj evidenciji preduzeća vode kao 'bespravni potrošači' ova usluga omogućena je bez potpisivanja ugovora, uz napomenu da bi se isti trebali u što kraćem roku obratiti Tehničkoj službi preduzeća (Tehnički pult u Centru za potrošače na adresi Jaroslava Černija broj 8) kako bi se provela procedura za promjenu statusa priključka", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije