Prvo edukativno i multimedijalno vozilo E-transformer stiglo u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Prvo edukativno i multimedijalno vozilo E-transformer stiglo u Sarajevo

Danas je u Sarajevo stiglo prvo edukativno, multimedijalno, super vozilo E-transformer. Vozilo će biti na području općine Novo Sarajevo u sklopu projekta Naviku usvojimo – EE otpad odvojimokojeg provode U.G. Centar za okolišno održiv razvoj i ZEOS eko-sistem d.o.o.

Vozilo će u Sarajevu biti do 7. decembra 2017. godine, u terminu od 9 do 15 sati na Vilsonovom šetalištu (ljetna pozornica kod Zemaljskog muzeja), a 5. decembra ispred OŠ Grbavica II (u blizini Međunarodnog centra za djecu i omladinu).

Posjeta vozilu E-transformer je besplatna.

Svrha posjete E-transformera Sarajevo je na prvom mjestu zabava za učesnike, zatim edukacija i podizanje svijesti kroz videoprezentaciju i razgledanje kreativnih radova od e-otpada unutar vozila, te ukazivanje na obavezu odvojenog i pravilnog odlaganja električnog i elektronskog otpada u specijalne kontejnere, koji će biti instalirani na području općine Novo Sarajevo.

U električni i elektronski otpad spadaju aparati, uređaji i igračke, koji su radili uz pomoć električne energije ili baterija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije