Čestitamo: BiH bogatija za više od 40 doktora nauka i umjetnosti

S. H.
Čestitamo: BiH bogatija za više od 40 doktora nauka i umjetnosti
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Promocija doktora nauka i umjetnosti u Sarajevu

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, prorektori Univerziteta i dekani fakulteta promovirali su više od 40 kandidata i kandidatkinje na čast doktora nauka i umjetnosti, kojima su danas uručene diplome na svečanosti u Narodnom pozorištu.

Sarajevski univerzitet je najstariji univerzitet u Bosni i Hercegovini, koji posjeduje najveći potencijal za napredak i reformu našeg društva u cjelini.

"Mi smo Univerzitet na koji po doktorske diplome dolaze doktoranti iz regije i šire. Imali smo danas ovdje na spisku doktoranata uvažene kolege iz Crne Gore, Kosova, Makedonije, pa čak i iz Pariza, ili kao doktorante ili mentore. Time smo kao Univerzitet još jednom pokazali da stavljamo kvalitet na prvo mjesto i da nauka ne poznaje bilo kakve administrativne granice", rekao je rektor Univerziteta Rifat Škrijelj.

Škrijelj je rekao kako je za Univerzitet u Sarajevu važno to što je ovom promocijom na još jedan način obilježena 70. godišnjica Univerziteta.

Svečana akademija povodom 70 godina bit će održana u decembru, istakao je Škrijelj.

"Kroz ovih 40 doktora nauka i umjetnosti Univerzitet je pokazao da je učenje i nakon završenog fakulteta imperativ svakog čovjeka koji želi dobro sebi, svojoj porodici i državi. Ono što me posebno čini sretnim je da među ovim doktorantima samo jedna ili dvije osobe nisu zaposlene, te će se zaposliti sa ovom diplomom, siguran sam. Svi ostali rade, ali su nastavili uz rad da usavršavaju svoje kompetencije", istakao je rektor Škrijelj, te je čestitao doktorantima i poslao poruku kako je BiH zemlja najljepših događaja.

"Svi ti događaji će pobijediti one ružne", rekao je Škrijelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije