Privremene izmjene u saobraćaju tokom vikenda u Sarajevu: Evo koje ulice će biti zatvorene

2
Radiosarajevo.ba
Privremene izmjene u saobraćaju tokom vikenda u Sarajevu: Evo koje ulice će biti zatvorene
Foto: Fena / Autobusi / Ilustracija

U skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i uz zahtjev Udruženja "Dečki u plavom", obavještava se javnost o privremenim izmjenama u režimu saobraćaja zbog održavanja sportske manifestacije "Sarajevski maraton 2024".

Maratonska trka, koja će se odvijati u nedjelju, 12. maja 2024. godine, od 07:30 do 13:30 sati, zahvatit će niz ulica duž trase koja obuhvata START sa Obale Isa bega Isakovića, Novi most Vijećnica, Obalu Kulina bana, Maršala Tita, Zmaja od Bosne, pa sve do CILJA na istoj lokaciji.

Tokom ovog vremenskog perioda, tramvajski i trolejbuski saobraćaj će biti privremeno obustavljen duž trase trke, dok će autobuske i minibuske linije koje prolaze istom trasom biti ili obustavljene ili preusmjerene alternativnim rutama prema uputama policijskih službenika na terenu.

SDA o imenovanju Vukoje: Trojka zbog par fotelja predaje HDZ-u poziciju u Ustavnom sudu BiH

SDA o imenovanju Vukoje: Trojka zbog par fotelja predaje HDZ-u poziciju u Ustavnom sudu BiH

U subotu, 11. maja 2024. godine, od 17:00 sati do kraja radnog vremena, također će biti izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza putnika zbog javnog događaja na Trgu Susan Sontag i privremene obustave saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva, od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva. Linije koje polaze sa Doma Armije će mijenjati polazni terminal i polaziće sa Drvenije.

Molimo građane za razumijevanje i prilagođavanje novonastalim okolnostima, te ih pozivamo da prate obavještenja o saobraćaju radi eventualnih dodatnih izmjena ili informacija.

Za dodatne informacije, molimo kontaktirajte nadležne institucije ili posjetite njihove web stranice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije