Prilika za mlade: Otvoren Sajam zapošljavanja na Ekonomskom fakultetu UNSA

1
FENA
Prilika za mlade: Otvoren Sajam zapošljavanja na Ekonomskom fakultetu UNSA
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sajam zapošljavanja u Ekonomskom fakultetu UNSA

Ekonomski fakultet Univerzitata u Sarajevu, u povodu obilježavanja 72 godine postojanja i rada, organizuje niz važnih događaja. 

U auli Fakulteta u ponedjeljak, 14. oktobra, svečano je otvoren Sajam zapošljavanja, koji je okupio mnogobrojne domaće i strane kompanije, koje će imati priliku razgovarati sa studentima i potecijalnim prilikama za njihovo zapošljavanje.

Kompanije su ovom prilikom nagradile najbolje studente Ekonomskog fakulteta jednokratnom finansijskom nagradom.

Drama na cesti u BiH: Ispalo oklopno vozilo Oružanih snaga

Drama na cesti u BiH: Ispalo oklopno vozilo Oružanih snaga

Dekanesa Ekonomskog fakulteta Meliha Bašić na otvaranju je zahvalila izlagačima, te naglasila da  je sajam prilika za studente "da vide sve svoje šanse koje mogu da imaju u nekim od najprestižnijih organizacija".

"Ujedno je to prilika za studente da sebi dogovore praksu vezanu za njihov završetak školovanja. Ovakav način saradnje je 'win win' kombinacija, firme dobijaju najbolje studente, a istovremeno studenti imaju priliku da sagledaju koje su im mogućnosti i šanse, gdje bi se eventualno opredijelili za nastavak karijere", kazala je dekanesa Bašić.

Dodala je da je sajam samo početak u nizu događaja koji će se desiti ove sedmice i čitavog mjeseca oktobra.     

Između ostalih, u sklopu aktivnosti u povodu 72. godišnjice Ekonomskog fakulteta, u narednim danima bit će održana FMD Workshop - radionica (15. okotbra), koja će pružiti vrijedne uvide u EFMD programsku akreditaciju i online učenje, uz stručne govornike i interaktivne panel diskusije, zatim ICES Međunarodna konferencija (17. okotbra), koja predstavlja izuzetnu priliku za profesore i kreatore politike da razgovaraju o najnovijim pitanjima vezanim za ekonomije u tranziciji kao i razmijenu stavova u vezi sa politikama koje se posebno fokusiraju na region zapadnog Balkana. 

Na kraju manifestacije, 22. oktobra, najavljno je održavanje Ekonomskog foruma BiH 2024. godine, u drugom ovogodišnjem izdanju, koji će okupti vodeće stručnjake, donositelje odluka i predstavnike privrede kako bi analizirali reforme koje su ključne za približavanje EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije