Poznato kada će biti uništene četiri opasne aviobombe pronađene kod RTV doma

J. Ć.
Poznato kada će biti uništene četiri opasne aviobombe pronađene kod RTV doma
Foto: FUCZ / Deaktivirana četvrta bomba pronađena kod RTV doma u Sarajevu

Na gradilištu iza RTV doma u Sarajevu u srijedu, 11. septembra pronađena je još jedna aviobomba težine 500 kilograma, a riječ je o četvrtoj napravi zaostaloj iz Drugog svjetskog rata pronađenoj na istoj lokaciji u posljednjih šest dana.

Kako je ranije potvrdio direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak pronađena aviobomba liči onim koje su prethodnih dana otkrivene.

"Ona stoji skroz uspravno i bit će veoma zahtjevno da se izvadi iz zemlje, ali vidjet ćemo šta možemo uraditi. Treba se sve okolo okopati i pregledati sam upaljač. Ovaj put će biti veoma zahtjevno", kazao je tada Solak.

Pronađena još jedna opasna aviobomba kod RTV doma

Sarajevo: Pronađena još jedna bomba na istoj lokaciji

Uspješno deaktivirana opasna aviobomba u Sarajevu

Deaktivirana četvrta bomba pronađena kod RTV doma u Sarajevu - undefinedFoto: FUCZ: Deaktivirana četvrta bomba pronađena kod RTV doma u Sarajevu

Podsjetimo, pripadnici FUCZ-a prije dva dana uspješno su deaktivirali treću pronađenu aviobombu, čiji je transport obavljen istu noć oko 20 sati.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba kazala glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač, četvrta opasna aviobomba uspješno je deaktivirana jučer u poslijepodnevnim satima.

Pronađena četvrta opasna aviobomba kod RTV doma

Istaknula je da će u petak, 13. septembra, biti uništene sve pronađene aviobombe.

Deaktivirana četvrta bomba pronađena kod RTV doma u Sarajevu - undefinedFoto: FUCZ: Deaktivirana četvrta bomba pronađena kod RTV doma u Sarajevu

Kako je ranije naveo Fahrudin Solak, neće biti potrebe da se evakuira stanovništvo u krugu od dva kilometra.

"Znači, nema potrebe za masovnom evakuacijom i rizik za transport bombe sveden je na najmanju moguću mjeru", pojasnio je Solak

Podsjetimo i to da su prošlog četvrtka i subote radnici pronašli dvije bombe, koje su ekipe FUCZ-a potom uspješno "razoružale".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije