Poznato ime nove ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo

O. K.
Poznato ime nove ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo
Foto: Screenshot / Dženisa Buljugić

Dženisa Buljugić naslijedit će Zinetu Bogunić na mjestu ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo, saznaje Radiosarajevo.ba. 

Konaković otkrio: Evo kada će biti imenovana nova ministrica obrazovanja KS

Prošlo je više od mjesec dana otkako je ministrica obrazovanja, nauke i mladih KS Zineta Bogunić podnijela ostavku na to mjesto, navodeći kako preuzetu dužnost više ne može obavljati savjesno i pod punim kapacitetom.

Buljugić je po zanimanju magistar bioloških nauka, a rođena je 1975. godine u Sarajevu. Radi kao profesorica biologije u sarajevskoj Drugoj gimnaziji.

Od 2004. godine do 2008. godine bila je vijećnica Općinskog vijeća Centar, a bila je član Stranke demokratske akcije.

Na poziciju ministrice dolazi iz reda Naroda i pravde. 

Buljugić trenutno radi kao profesorica biologije u Drugoj gimnaziji, a od 2011. godine bila je angažirana na raznim projektima Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo. 

U svojoj profesorskoj karijeri predavala je i na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a bila je recezentica udžbenika za predmet moja okolina, te predmet biologija.

Kako saznajemo, premijer KS Edin Forto već je uputio njeno ime u proceduru za imenovanje. 

Podsjećamo, Zineta Bogunić podnijela je ostavku na mjesto ministrice obrazovanja KS prije nešto više od dva mjeseca, a imenovanje nove ministrice Dženise Buljugić bit će provedeno na sljedećem zasjedanju Skupštine KS. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije