Poznato šta će biti na dnevnom redu pete sjednice Skupštine KS-a

Radiosarajevo.ba
Poznato šta će biti na dnevnom redu pete sjednice Skupštine KS-a
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Sa sjednice Skupštine KS

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo donio je odluku da se peta radna sjednica Skupštine održi 27. 02.2019. godine.

"Uz Informaciju o radu KJKP „GRAS“ i Informaciju o radu Uprave KJKP „Vodovod i kanalizacija” na dnevnom redu naći će se Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o objavljivanju propisa i drugih općih akata u "Službenim novinama Kantona Sarajevo", Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ za 2019. godinu kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan ove ustanove sa Odlukom o izvršavanju Finansijskog plana .

Prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni i dopuni Statuta JU Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, o verifikaciji Odluke o spajanju javnih ustanova kulture u JU "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" i izmjeni Odluke o usklađivanju statusa Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća za transport i distribuciju gasa "Sarajevogas" sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji Bosne i Hercegovine biće razmatrani takođe na petoj sjednici Skupštine KS.

Zastupnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo u stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 3, izgrađenog u naselju Dobrinja V, Općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo kao prodavac zaključiti sa kupcima nekretnina, te Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 2, izgrađenom u naselju Dobrinja V, Općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo, kao prodavac, zaključiti sa kupcima nekretnina.

U izvještajnom dijelu na Skupštini će se naći Izvještaj o poslovanju KJP Centar "Skenderija" za 2017. godinu.

Informativno, zastupnici će biti upoznati o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području KS za mjesec decembar 2018. godine, o korištenju sredstava tekuće rezerve iz Budžeta KS za period od 01.07. do 31.12.2018. godine, o provođenju Zakona o državnoj službi u KS-u u organima uprave i službama KS za 2018. godinu kao i o Strategiji upravljanja dugom Kantona Sarajevo 2018-2020. godina", saopćeno je Press službe Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije