Kristić uputila urgenciju zbog mogućih krivičnih djela u ViK-u

0
Radiosarajevo.ba
Kristić uputila urgenciju zbog mogućih krivičnih djela u ViK-u
Foto: Radiosarajevo.ba / Urgencija Danijele Kristić

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Danijela Kristić uputila je urgenciju povodom navodnog održavanja sjednie Nadzornog odbora KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Ona je pozvala Ured za borbu protiv korupcije, Kantonalnu upravu za inspekcije poslove, Vlada KS, Ministarstvo komunalne privrede, Ministarstvo unutrašnjih poslova da hitno reaguju po upućenoj urgenciji.

Njenu urgenciju prenosimo u cjelosti:

"Zbog informacija koje su se pojavile u medijima da će danas biti održana sjednica Nadzornog odbora KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo gdje bi se desila daljnja razrješenja i imenovanja uprkos Zaključku Skupštine Kantona Sarajevo o moratoriju na zapošljavanje, a koja u jednom svom dijelu zahtijeva i obustavu svih daljnjih postupaka razriješenja, izbora i imenovanja direktora i članova Uprava preduzeća čiji je KS osnivač, molim da hitno svi gore pomenuti javni organi reaguju i poduzmu sve potrebne korake iz svoje nadležnosti.

Urgencija Danijele Kristić - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Urgencija Danijele Kristić

Također molim da se hitno poduzmu koraci ka provjeri da li su se poduzele radnje po pitanju legalizacije stambenih objekata igrađenih u prvoj i drugoj vodozaštitnoj zoni, obzirom da je za to potrebna prethodna saglasnost ovog preduzeća, koju do sada, zakonski, nisu mogli dobiti.

Pozivam Ministarstvo unutrašnjih poslova KS da odmah poduzmu korake u sprječavanju mogućih krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja i nesavjesnog rada u službi", napisala je Kristić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije