Povodom Dana Općine upriličen prijem za porodice šehida i poginulih boraca

1
Radiosarajevo.ba
Povodom Dana Općine upriličen prijem za porodice šehida i poginulih boraca
Foto: Općina Novo Sarajevo / Tradicionalni prijem

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo povodom obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo upriličen je tradicionalni prijem za 190 porodica šehida i poginulih boraca sa područja Općine Novo Sarajevo.

Ove godine, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović i predsjedavajući Općinskog vijeća Robert Pleše porodicama su uručili jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM, kao mali znak pažnje, čime je završen prvi krug podjela jednokratnih pomoći za sve porodice koje su bile na evidenciji Službe za boračko – invalidsku zaštitu Općine.

Trenutno je na evidenciji službe ukupno 1.100 porodica šehida i poginulih boraca.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

U svom obraćanju za medije, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da će se naredne godine planirati budžetska sredstva na način da sve porodice sa evidencije Službe dobiju jednokratne pomoći po 100 KM u isto vrijeme, imajući u vidu da je do sada bila praksa da se ista dodjeljuje godišnje za po 100 porodica.

"Osim ovog vida pomoći, kontinuirano se realizira niz projekata i aktivnosti u cilju podrške i pomoći porodicama šehida i poginulih boraca, te boračkoj populaciji naših građana. Kroz program pružanja jednokratne pomoći za liječenje godišnje se izdvoji od 130 do 150 hiljada KM iz budžeta Općine, kroz program financijske pomoći za djecu bez oba roditelja godišnje se izdvoji oko 50 hiljada KM, a značajna sredstva izdvajaju se i za pomoć licima u stanju socijalne potrebe, banjsko i klimatsko liječenje, pomoć u školovanju djece i stipendiranje studenata i učenika koji potječu iz ovih porodica, kao i za podršku i pomoć prilikom zapošljavanja, te rješavanja stambenih pitanja", istakao je načelnik Tanović, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije