Deratizacija / Povećan broj glodara u KS-u, nema pojava oboljenja čiji su oni prenosnici

19. 08. 2017. u 10:37:00 Fena

Shares: 0

Iako je broj glodara na cijelom području Kantona Sarajevo povećan, nema pojave oboljenja gdje izvor zaraze ili put prenosa mogu biti glodari, potvrdili su iz JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Navode da je Stručna služba za zajedničke poslove KS-a nadležna za provođenje postupka izbora izvođača Obavezne preventivne sistematske deratizacije, a da Zavod za javno zdravstvo KS vrši poslove stručnog nadzora nad izvođenjem programa.

"Posljednja informacija koju smo dobili je da je postupak odabira izvođača završen, ali da je na cijeli postupak uložena žalba od drugog izvođača i da se predmet nalazi na Uredu za žalbe. Trenutno nemamo informaciju kada bi se trebalo pristupiti izvođenju preventivne sistematske deratizacije", kažu u Zavodu za javno zdravstvo KS.

Kako je ranije rečeno iz Stručne službe za zajedničke poslove KS-a, prva naredna sistematska deratizacija na području KS-a je planirana najesen tekuće godine, što je u skladu s Programom obavezne preventivne sistematske deratizacije na području KS-a.

"Tender za Ustupanje usluga operativnih faza obavezne preventivne sistematske deratizacije na području Kantona Sarajevo za period od 2017.-2019. godine je još u toku te se očekuju da bude okončan u septembru. Izvođač radova treba početi s radom na terenu u skladu s rokovima za jesenju sistematsku deratizaciju koji su predviđeni Programom obavezne preventivne sistematske deratizacije na području KS-a", poručili su iz Stručne službe za zajedničke poslove KS-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA