Potraga za poslom od sada će biti efikasnija uz aplikaciju 'Zaposli se'

Radiosarajevo.ba
Potraga za poslom od sada će biti efikasnija uz aplikaciju 'Zaposli se'
Play Store / Screenshot
JU 'Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo' predstavila je svoj najnoviji projekat.

Riječ je o aplikaciji 'Zaposli se' za android ili IOS uređaje, a raspolagat će informacijama o trenutnim oglasima za posao, nuditi mogućnost prijave na iste direktno putem e - mail adrese ili pozivom na kontakt telefon.

Na današnjoj press konferenciji aplikaciju su predstavili Igor Kamočaji, direktor JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo  i  Jan Zlatan Kulenović, izvršni direktor Omladinske informativne agencije (OIA).

"Aplikacija 'Zaposli se' je najnoviji trend u web-dizajnu i prvi ovakav projekat ne samo u FBiH i BiH, prva je u regionu, prema našim informacijama. Zadatak ove aplikacije jeste da korisnicima usluga brže i efikasnije dostavimo informacije o trenutnim oglasima koji se nalaze na stranici Službe za zapošljavanje KS-a, mogućnostima prijave na oglase itd", rekao je Igor Kamočaji.

"Ona je rađena u sklopu strateške reforme Službe u okviru koje su i uvođenje modernih alata u radu Službe. Aplikacija je samo nastavak u IT dijelu usluga, imamo i elektronski biro, online oglašavanje...", navodi Kamočaji. "Poznata je moja teza da je danas pos'o tražiti pos'o. Mi želimo uštedjeti vrijeme svima koji su na evidenciji da ono vrijeme koje imaju da iskoriste u potrazi za poslom putem ove aplikacije dođu brže i jednostavnije do informacija."

"Ovo je jedna od rijetkih situacija u javnom sektoru u kojom jedna institucija na moderan način pruža usluge svojim korisnicima", rekao je Jan Zlatan Kulenović, izvršni direktor Omladinske informativne agencije (OIA).

Ideja o aplikaciji potekla je zbog masovnog korištenja pametnih telefona i tableta. Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo je prva služba za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini koja je odgovorila potrebama modernih korisnika i kreirala Android aplikaciju “Zaposli se” koju besplatno možete instalirati preko Google Play Store-a-. Kreirana je na način da prije svega omogući real-time ponudu svih oglasa koji se objavljuju na web stranici Službe za zapošljavanje, ali sadrži i sekciju Pravna pomoć koja obuhvata najčešća postavljena pitanja putem Call centra, kao i odgovore koje je Služba poslala korisnicima.

Javna ustanova "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" ima javna ovlaštenja u pogledu donošenja općih akata, rješavanja o pravima radnika za vrijeme privremene nezaposlenosti, javnih evidencija i izdavanja uvjerenja u vezi sa nezaposlenošću.

Djelatnost Javne ustanove "Služba za zapošljavnje Kantona Sarajevo" određena je Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba (2001. godina) i Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba (2005. i 2008. godina), te Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo (2004. godina).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije