Sarajevo: Posao za 450 osoba

J. Ć.
Sarajevo: Posao za 450 osoba
Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo danas je potpisala ugovore s poslodavcima koji su izabrani za učešće u Programu javnih radova, odnosno zapošljavanju sezonskih radnika čije će plaće finansirati Služba.

Igor Kamočaji, direktor Javne ustanove Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo, zahvalio se poslodavcima koji iz godine u godinu svojim aplikacijama i angažmanima pomažu u zapošljavanju mladih u Sarajevu.

"Kroz ovaj vid nastojimo podići stepen konkurentnosti nezaposlenih osoba kako bi dobili priliku da  sezonski dođu do određenih naknada i da svi društveno korisno djeluju", kazao je prisutnima Kamočaji.

Po javnom pozivu za prijavu projekata za oblasti uređenja okoline, izgradnje, sanacije, infrastrukture, socijalne zaštite, kulture, turizma, sajamskih manifestacija, ukupno je odabrano 33 poslodavca i kod njih će biti angažirano 450 osoba s evidencije Službe za zapošljavanje.

"Sredstva koja smo izdvojili za ovaj program iznose blizu 694.413,00 KM, gdje će se poslodavcima refundirati sredstvom u mjesečnom iznosu više od 771, 57 KM po angažiranoj osobi. Pojedinačna mjesečna naknada za rad po ovom programu iznosi 600 KM", istaknuo je Kamočaji.

Svečanom potpisivanju ugovora pristupili su i kratko se obratili prisutnima direktor SFF-a Mirsad Purivatra, Nihad Kreševljaković, novi direktor JU MESS, zatim izvršni direktor za vodovodni sistem Kenan Džipa, sekretar Crvenog križa Općine Novi Grad Nizama Musić, te predstavnik Slijepih i slabovidnih osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije