Potpisani ugovori za dodjelu stanova pripadnicima boračke populacije

Radiosarajevo.ba
Potpisani ugovori za dodjelu stanova pripadnicima boračke populacije
Nakon pet godina, Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo ponovno je počelo s realizacijom projekta za dodjelu stanova članovima porodica šehida, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Ovim povodom, resorni ministar Muharem Fišo danas je potpisao šest predugovora za dodjelu stanova u trajno vlasništvo, te četiri za dodjelu stanova na korištenje pripadnicima boračke populacije.

Kako je istaknuo u budžetu Kantona Sarajevo za ovu namjenu je izdvojeno 1.400.000 KM (milion i četristo KM). S tim sredstvima Fond za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane izgradio je useljive stanove na Rosuljama u Vogošći.

"U ove stanove će se useliti 21 pripradnik boračke populaciije, među kojima su i dvoje djece bez oba roditelja", rekao je ministar Fišo, te najavio kako se s ovim projektom planira nastaviti i ubuduće.

Po njegovim riječima potrebno je napraviti još 220 stambenih jedinica, ali još uvijek nije preciziran način na koji će se to finansirati.

Potcrtao je kako za izgradnju stanova imaju podršku i Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo.

Ovom prilikom, budući korisnici stanova zahvalili su se ministru Fišu, jer većina njih više od dvadeset godina živi u tuđim domovima.

"Iz svoje kuće sam izašla prije dvadeset godina, 12 puta sam selila iz stana u stan i sad me raduje što se u ovim poznim godinama, mogu smiriti u svoja četiri zida", kazala je Nizveta Begić iz Srebrenice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije