Potpisan Sporazum o rekonstrukciji objekta izgorjelog u požaru u Buća Potoku

1
Radiosarajevo.ba
Potpisan Sporazum o rekonstrukciji objekta izgorjelog u požaru u Buća Potoku
Foto: Vlada KS / Ivana Prvulović sa predstavnicima Općine Novi Grad potpisala Sporazum

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo (KS) Ivana Prvulović danas je sa predstavnikom Općine Novi Grad Sarajevo potpisala Sporazum o rekonstrukciji objekta izgorjelog u požaru u ulici Nusreta Prohića broj 45 u naselju Buća Potok.

Kako je saopšteno iz Službe za protokol i press KS, u skladu sa potpisanim Sporazumom, Ministarstvo će osigurati 500.000 KM za potpunu rekonstrukciju 12 stambenih jedinica za unesrećene porodice, dok će Općina samostalno ili u saradnji s Gradskom upravom osigurati preostali dio sredstava.

"Potpisanim Sporazumom Ministarstvo kao sufinansijer obezbjeđuje značajna finansijska sredstva za rekonstrukciju stambenih jedinica koje su izgorjele u požaru u naselju Buća Potok, kako bi se porodice u što kraćem vremenskom roku mogle vratiti u svoje domove. Ova aktivnost je rezultat višemjesečne kontinuirane saradnje nadležnih organa u cilju rješavanja ovog problema", istakla je Prvulović.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Mirza Selimbegović, koji je istakao potpisani Sporazum kao primjer kvalitetne saradnje između različitih nivoa vlasti.

"Ukupna procijenjena vrijednost cjelokupne rekonstrukcije iznosi 1.000.000 KM", izjavio je Selimbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije