Potpisan Memorandum o saradnji: Kroz zajedničke projekte osnažiti porodicu

Radiosarajevo.ba
Potpisan Memorandum o saradnji: Kroz zajedničke projekte osnažiti porodicu
Foto: UMD Bombon / Belma Šoljanin, Mersudin Kadrić i Alma H. Badić

U prostorijama Centra Vladimir Nazor u Sarajevu danas je potpisan Memorandum o razumijevanju i saradnji između Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" i Udruženja " Majka i dijete-Bombon"- Institut za majku i dijete.

"Svako društvo treba da osigura zdrav početak dječijeg života. To je najbolja investicija koju društvo može osigurati. Jako važna je i potpora populaciji roditelja i djece", navodi se u saopćenju.

"Ciljevi saradnje su da kroz zajedničke projekte i aktivnosti osnažimo porodicu, promoviramo važnost predškolskog odgoja i obrazovanja s naglaskom na značaj rane intervencije i ranog razvoja, unaprijeđujemo razmjene znanja sa ciljem pružanja podrške najboljim praksama itd. I ne manje značajno, senzibiliramo javnost o važnosti ovih značajnih tema", navodi se.

Mersudin Kadrić, v. d. direktora Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" izrazio je zadovoljstvo zbog ostvarene suradnje.

Predsjednica UMDB Alma H. Badić, kao i direktorica Instituta za majku i dijete pri UMDB Belma Šoljanin, kao druga strana potpisnica ovog važnog Memoranduma, ukazale su na značaj rada u ovoj oblasti i važnosti rada i postojanja ovakvog Centra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije