Potpisan amandman: Europski kredit za gradnju saobraćajnica u Sarajevu

Fena
Potpisan amandman: Europski kredit za gradnju saobraćajnica u Sarajevu
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Ian Brown potpisali su danas amandman na Prvobitni ugovor o kreditu za izgradnju gradskih saobraćajnica u Sarajevu.

Kako je saopćeno, direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Ian Brown izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog ugovora jer su radovi koji će biti finansirani ovim sredstvima već u toku.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je Brownu na dosadašnjoj podršci projektima cestogradnje jer se time poboljšava život svih stanovnika i omogućuju bolji uvjeti za privredu.

Cilj ovog projekta je proširenje i modernizacija gradske saobraćajnice na Dvanaestoj transverzali s dvije na četiri trake, proširenje i završetak Stupske petlje, te proširenje i modernizacija dijela gradske saobraćajnice na Južnoj longitudinali s dvije na četiri trake.

 Sredstva iz ovog kredita Federacija BiH prenosi na Kanton Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije