Anketa / Čitatelji portala Radiosarajevo.ba glasali: Treba li Konaković ostati premijer?

05. 03. 2018. u 12:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Skupština Kantona Sarajevo trebala bi danas na sjednici utvrditi datum održavanja sjednice s u vezi Prijedloga za glasanje o nepovjerenju Vladi KS-a.

Dok traje sjednica ove Skupštine, zastupnicima se obratio i premijer Elmedin Konaković govoreći o razlozima svog djelovanja u posljednje vrijeme

Portal Radiosarajevo.ba putem ankete pitao je građane Kantona Sarajevo:  Treba li premijer Elmedin Konaković ostati na ovoj funkciji nakon što je napustio SDA.

Prema rezultatima ankete, od 2057 koji su se izjasnili za ili protiv smjene, 1363 ili 66,26% posjetilaca smatra da treba ostati na ovoj funkciji, 694 da ga treba smijeniti. 183 je odgovorilo sa "ne znam".

radiosarajevo_anketa_konakovic.png - undefined

Podsjetimo, Klub Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo uputio je zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi Kantona Sarajevo i aktuelnom premijeru Elmedinu Konakoviću.

Zahtjev su potpisali: Semir Halilović, Mirza Čelik, Nermin Bjelak, Sabahudin Delalić, Hamed Aljović, Safet Mešković, Amar Dovadžija, Fikret Prevljak, Dževad Rađo, Rasim Smajić, Haris Pleho, Selma Filipović i Rasim Lakota.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA