Popijte kafu sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom

Radiosarajevo.ba
Popijte kafu sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto će se družiti s građanima sutra,  petak 28. juna, u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine sa početkom u 18:30 sati.

Ovaj događaj organizira Fondacija INFOHOUSE u okviru projekta „Čitaj više, misli više" Heinrich Boll Stiftung organizacije.

Premijer će biti na raspolaganju građanima za pitanja i diskusiju, a izjave za medije predviđene su prije početka druženja, u 18:15 sati. Medijima će se obratiti premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i neko od predstavnika Fondacije INFOHOUSE.

U okviru projekta „Čitaj više, misli više“, dosad su održana druženja u Stocu, Trebinju, Jajcu i Bihaću, a građani su govorili o problemima koji tište njihovu lokalnu zajednicu. Neki od njih su segregacija – dvije škole pod jednim krovom, migrantska kriza, odlazak mladih, zastario obrazovni sistem...

Posljednje druženje s građanima održava se sutra u Sarajevu, nakon čega će novinari portala Interview.ba napisati 40 priča iz pet lokalnih zajednica o problemima koje su građani izdvojili kao ključne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije