Najnovija informacija: Oglasili se opet iz Vodovoda, evo na šta se sada žale i mole za strpljenje

23
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija: Oglasili se opet iz Vodovoda, evo na šta se sada žale i mole za strpljenje
Foto: KJKP Vodovod i kanalizacija / Radnici ViK-a na terenu

I u ovim momentima radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u krugu izvorišta Bačevo vrše popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800.

ViK Sarajevo objavio je nove informacije koje se tiču radova uslijed kojih veliki dio grada od ranih jutarnjih sati nema vode. U nastavku prenosimo njihovu objavu u cijelosti:

"Tokom sanacije već identifikovnih mjesta isticanja uočena su uzdužna kapilarna napuknuća u donjem dijelu cjevovoda na površini veličine cca 1,5 m x 0,5 m. Nakon toga radnici su pristupili izradi čeličnog segmenta te montaži i zavarivanju.

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Saša Magazinović: Protivljenje rezoluciji o genocidu u Srebrenici je anticivilizacijski čin

Pozicija, vremenski uvjeti, kao i sigurnosne mjere koje je potrebno poduzimati tokom radova kako ne bi ugrozili sigurnost radnika, predstavljaju otežavajuće okolnosti koje su dovele do toga da radovi još traju.

Ekipe KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo su od ranih jutarnjih sati na terenu gdje rade sve što je u njihovoj mogućnosti da se ovaj zahtjevan zahvat uspješno privede kraju.

Zbog ovih radova isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da je u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima došlo do prekida vodosnabdijevanja.

Potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po završetku radova o čemu ćemo obavijestiti korisnike.

Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje", napisali su na svojoj Facebook stranici.

I u ovim momentima radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u krugu izvorišta Bačevo vrše popravak kvara na...

Posted by KJKP Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo on Sunday, February 11, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Najnovije