Ponovo prolongiran referendum o opozivu načelnika Mandića: Novi termin krajem novembra

1
Radiosarajevo.ba
Ponovo prolongiran referendum o opozivu načelnika Mandića: Novi termin krajem novembra
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Srđan Mandić

U Sarajevu je danas održana vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar na kojem je donesena odluka o prolongiranju referenduma za opoziv trenutnog načelnika Srđana Mandića.

Referendum je ovoga puta prolongiran za drugu polovinu novembra. 

Među prvima su se oglasili iz Naše stranke:

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

"Kada provodite referendum za opoziv, nakon opoziva, pod uslovom da on uspije, neophodno je organizirati vanredne izbore za načelnika. Međutim, ako ste prinuđeni vanredne izbore organizovati u izbornoj godini, u tome vrlo vjerovatno nećete uspjeti.

Zakon nije izričit u tom smislu, ne kaže eksplicitno da li je u izbornoj godini moguće ili ne organizovati vanredne izbore. Kreatori priče o opozivu, dakle NiP-ov općinski odbor u Centru, sa stalnim prolongiranjem opoziva žele nas dovesti u situaciju da se vanredni izbori ne mogu organizovati kako bi oni, nakon opoziva, pod uslovom da uspiju smijeniti načelnika Mandića, imenovali svog v. d. načelnika i gotovo godinu dana, do redovnih izbora, arčili novac građana kako im se prohtije.

Mi ne sumnjamo da će se građanke i građani odlučiti za ostanak načelnika Mandića, ali dužni smo upozoriti na tendenciju Općinskog odbora Naroda i pravde u Centru da gotovo na godinu dana zarobi Općinu i novac građana i sve nas drži kao taoce vlastite neodgovorne politike", navode iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije