Pogledajte kako danas izgleda kasarna "Mustafa Hajrulahović Talijan"

6
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako danas izgleda kasarna "Mustafa Hajrulahović Talijan"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Kasarna Mustafa Hajrulahović Talijan

U petak, 21. juna u Općini Stari Grad održana je prezentacija projekta revitalizacije lokaliteta kasarne "Mustafa Hajrulahović Talijan" na Zmajevcu.

Projekat su prezentovali predstavnici Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koji su isti predložili Općini Stari Grad prepoznajući potencijal ovog lokaliteta, ali i njegov značaj za građane.

"Uz sve otpore koje imamo od destruktivnih snaga, mi ćemo ovu kasarnu konačno staviti u korisnu upotrebu. Napraviti ćemo Muzej Armije Republike BiH i sportsko-rekreacijski centar na 45.000 m2.

U 20 fotografija pogledajte kako je večeras bilo na Koševu i razdragane navijače na stadionu

U 20 fotografija pogledajte kako je večeras bilo na Koševu i razdragane navijače na stadionu

Ovaj lokalitet je dio strateških prioriteta iz Strategije razvoja Općine, da na potezu ove kasarne, kasarne Pašino brdo i izletišta Barice napravimo sportsko-rekreacijski sadržaj.

U tom pojasu spremamo i započeli smo projekte vrijednosti više od 10 miliona KM, a to su ova kasarna, stadion sa drugim sadržajima i izgradnja nove ceste za Barice", naglasio je načelnik Čengić.

Više o toj temi pročitajte OVDJE, a pogledajte u našoj fotogaleriji kako danas izgleda kasarna Talijan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije