Počinje rad asistenata u osnovnim školama sa djecom s teškoćama u razvoju

Radiosarajevo.ba
Počinje rad asistenata u osnovnim školama sa djecom s teškoćama u razvoju
Foto: Vlada KS-a / U 19 osnovnih škola s područja Kantona Sarajevo bit će angažovano 19 asistenata u nastavi
Od 1. oktobra ove godine do 31. maja 2019. godine u 19 osnovnih škola s područja Kantona Sarajevo bit će angažovano 19 asistenata u nastavi.

Ovo je najavljeno na sastanku koji su ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović i pomoćnica za predškolski, osnovni odgoj i obrazovanje i inkluzivno obrazovanje Nihada Čolić održali s asistentima.

Učenici bi u novoj školskoj godini mogli dobiti italijanski kao drugi strani jezik

"Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS upoznato je da škole nude programe koji uvažavaju različitost i posebnost sve djece, zbog čega svakodnevno radimo na provođenju aktivnosti koje će osigurati uspješnu inkluziju djece s teškoćama u razvoju", istakao je ministar Kazazović.

Dodao je i kako će resorno ministarstvo učiniti sve da se broj angažovanja pripravnika asistenata poveća.

"Glavna uloga asistenata u nastavi je pomoć i podrška učenicima s teškoćama, jer mi zaista želimo da naša djeca uspješno savladaju odgojno – obrazovne izazove, a oni su evidentno unijeli pozitivne promjene u nastavi i vidan je napredak te djece. Istraživanja su pokazala da se s ovom konstatacijom slažu učitelji, nastavnici i roditelji ”, poručila je pomoćnica Čolić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije