Počelo kićenje grada: Sarajevo će uskoro zasjati u prazničnom ruhu

Radiosarajevo.ba
Počelo kićenje grada: Sarajevo će uskoro zasjati u prazničnom ruhu
Foto: KJKP RAD / Kićenje grada

Postavljanjem svjetlosnih dekorativnih elemenata na stubova javne rasvjete u ulici Maršala Tita, na potezu od Velikog parka do raskrsnice kod Higijenskog zavoda, ekipe preduzeća Park započele su danas novogodišnje i božićno dekorisanje sarajevskih ulica.

Dekorativno svjetlosno ruho na nosače na stubovima javne rasvjete montira se iz krana autokorpe Parka, a nakon toga uslijedit će njihovo priključenje na elektromrežu javne rasvjete, navode iz ovog preduzeća.

Sutra će ti poslovi biti nastavljeni na stubovima rasvjete na svim većim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, s obje strane saobraćajnice. Dekorativno svjetlosno ruho koje je obezbijedila Općina Vogošća također će ekipa Parka u narednim danima postaviti na stubove javne rasvjete i sajle u ulicama Jošanička i Igmanska u ovom naselju.

Kada završe montažu koja će kompletna biti izvršena iz kranova mehanizacije ekipa Parka pristupit će poslovima priključenja istih na elektromrežu i od naredne sedmice već bi trebali biti pušteni u rad.

Dekorativni svjetlosni elementi radit će u isto vrijeme kada i javna rasvjeta u KS i na taj način doprinositi prazničnoj atmosferi u našem gradu. Dekorativno ruho čine svjetlosni elementi u obliku pahulje, fenjera, komete i drugi elementi u raznim bojama. Isti će u funkciji biti tokom božićnih blagdana i tokom proslave Nove godine, odnosno sve do 15. januara naredne godine.

Inače ekipa Parka zadužena za dekorisanje sarajevskih ulica i trgova osim ukrašavanja našeg grada povodom državnih, međunarodnih i vjerskih praznika zastavama i drugim prigodnim dekorom, također raspoloživim dekorativnim svjetlosnim elementima ukrašavaju Sarajevo u periodu od 20. decembra do polovine januara u okviru božićnih i novogodišnjih praznika.

I ove godine poseban dekor koji svijetli tokom noćnih sati imat će i pješačke zone u ulicama Ferhadija i Maršala Tita, a na njihovom uređenju i dekorisanju radit će se posebno i cjelodnevno.

Ekipe Parka i drugim institucijama nude uslugu dekorisanje i montaže svjetlosne i druge dekoracije, a pripremaju se i za montažu i postavljanje novogodišnjih jelki, njihovo dekorisanje i uređenje. Uskoro će i u svom vrtnom centru Flora u Nedžarićima u ponudi imati kontejnirana stabla jelki, jedina ekološki prihvatljiva, koja nakon što budu ukrašavala vaš dom ili prostor u januaru možete zasaditi u svoja dvorišta, bašte ili na zelene površine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije