Put do prelijepog zaštićenog vodopada Skakavac uskoro u novom ruhu

3
Radiosarajevo.ba
Put do prelijepog zaštićenog vodopada Skakavac uskoro u novom ruhu
Općina Centar / Radovi na asfaltiranju puta

Započeti radovi na asfaltiranju puta prema poznatom zaštićenom području vodopada Skakavac.

Projekat zajedničkim sredstvima finansiraju Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i Općina Centar u iznosu od gotovo 314.980 KM.

Od navedenog iznosa Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, odnosno Direkcija za puteve KS je izdvojila 286.344 KM, dok je razliku finansijskih sredstava obezbijedila Općina Centar.

"Do sada smo na ovoj dionici, dužine od oko 770 metara, uspjeli mašinski proširiti pristupnu saobraćajnicu, te smo završili sa tamponiranjem. U toku je postavljanje betonskih ivičnjaka sa jedne strane saobraćajnice, dok će sa druge strane s ciljem sprečavanja oštećenja novog asfalta biti ugrađena bankina. Također je projektom planirano postavljanje zaštitne sigurnosne ograde sa jedne strane saobraćajnice. Završetak radova na asfaltiranju ove dionice puta prema Skakavcu je planiran do sredine juna ove godine", objasnili su iz firme koja je izvođač radova.

Za nadzor projekta je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Općina Centar je prošle godine finansirala sanaciju klizišta i rekonstrukciju dijela ceste prema vodopadu Skakavac u iznosu od oko 185.000 konvertibilnih maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije