Pionirska dolina promijenila radno vrijeme, evo od kada otvara vrata za posjetioce

0
A. G. Z.
Pionirska dolina promijenila radno vrijeme, evo od kada otvara vrata za posjetioce
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Pionirska dolina

Rekreativno zabavni centar Pionirska dolina i zoo vrt zbog završetka ljetne sezone mijenja svoje radno vrijeme i od 18. oktobra je za posjetioce otvoren svaki dan od 8.30 do 17 sati.

Zbog dužine dnevnog svjetla i životinja kojima je dom zoološki vrt u sklopu Pionirske doline, od proljeća do sada, nakon višemjesečnog dvanaestosatnog dnevnog rada, od 18. oktobra po osam i po sati dnevno nudi svoje usluge građanima koji dođu u posjetu ovom jedinstvenom rekreativno zabavnom centru sa zoološkim vrtom u centru Sarajeva.

'Ujedno u Pionirskoj dolini i zoo vrtu su počele i pripreme za zimski tretman i brigu o životinjama, koji će zvanično na snagu stupiti 1. novembra i trajati do 1.aprila naredne godine. Zimski tretman podrazumijeva prije svega brigu i zaštitu životinja tokom niskih temperatura i zimskih uslova u smislu smještaja i boravka u otvorenim dijelovima nastambi.

Metalci 1. maja izlaze na ulice Sarajeva: Ovo su njihovi zahtjevi

Metalci 1. maja izlaze na ulice Sarajeva: Ovo su njihovi zahtjevi

Pionirska dolina i zoo vrt bogatiji za nekoliko "bebica"

Pionirska dolina i zoo vrt bogatiji za nekoliko "bebica"

S obzirom da većina životinjskih vrsta potiče iz toplijih krajeva, tradicionalno u ovom mjesecu u Pionirskoj dolini izvrši se kontrola i priprema termoizolacije objekata i staja u kojima borave životinje poput eland antilopa, zebri, priprema sistema grijanja u objektima u kojima borave životinje poput lavova, tigrice i drugih. U drugim nastambama poput majmunarnika i terarija taj sistem u funkciji je tokom cijele godine. Zimski režim rada podrazumijeva i drugačiji sistem ishrane životinja u odnosu na ljetni. Tokom zime životinje se hrane kaloričnijom, vitaminima i mineralima bogatijom hranom, a napici moraju biti topli i svježi. Već su skladištene zalihe hrane u magacinima poput sijena, povrća i ostalog, tako da Pionirska dolina spremna dočekuje novu sezonu i priprema nove programe koje će posjetiocima ponuditi tokom zime', kažu iz Pionirske doline.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije