"Pionirska dolina" priredila zabavu u čast tigrice Nine

Radiosarajevo.ba
"Pionirska dolina" priredila zabavu u čast tigrice Nine

U "Pionirskoj dolini" danas je priređena zabava za najmlađe Sarajlije, a u čast sedmogodišnje bengalske tigrice Nine koja je novi stanovnik sarajevskog zološkog vrata.

Svi oni koji su željno isčekivali dolazak bengalske tigrice danas su imali priliku vidjeti Ninu koja se sramežljivo šetkala po svom novom domu ograđenom staklenim portalima. 

Prve komšije kako i dolikuje su joj njeni “rođaci” iz mačije porodice, odnosno lav i dvije lavice, od kojih će ako je suditi po interesovanju, ali i raskošnoj ljepoti preuzeti titulu najomiljenije i djeci najdraže životinje.

"Mi smo u kandidatskom statusu Evropske asocijacije zooloških vrtova i akvarija. Nekada prošle godine iskazali smo interes da nabavimo bengalskog tigra s obzirom na to da imamo izgrađen prostor gdje su smješteni lavovi kao i dodatni prostor. Javio nam se naš partner iz Francuske, a Općina Centar pomogla nam je finansijski da transportujemo Ninu", rekla je portparolka KJKP"Park" Aldijana Hamza.

Ona je istakla da je interes građana velik i da se u Pionirskoj dolini nalazi pet do šest hiljada posjetitelja.

Nina je prvi tigar u sarajevskom zoološkom vrtu, nakon 27 godina, a stigla je iz poznatog zoološkog vrta iz francuskog Amnevila. 

Zabava "Tigromanija u Pionirskoj dolini" trajat će do 15 sati, a tigrica Nina od 12 sati u otvorenom dijelu svog prostranog doma "pozdravljati" će sve svoje goste.

Ninin dolazak u sarajevsku “Pionirsku dolinu” podržali su Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS, Općina Centar, Odjel za saradnju i kulturnu djelatnost Francuske ambasade u BiH, a mjesečni karantin provela je KJP "Veterinarska stanica" Sarajevo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije