Novi Grad / Centar Safet Zajko: Novi sadržaji u kojima će građani uživati od proljeća

07. 02. 2019. u 19:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kompleks Centra Safet Zajko u Sarajevu uskoro će biti obogaćen novim sadržajima.

U toku je izgradnja adrenalin parka u čijim će sadržajima građani moći uživati od proljeća ove godine, kada bi trebalo da bude u funkciji, saopćeno je iz sarajevske općine Novi Grad.

Uz tornjeve na kojima su alpinističke stijene, ljubiteljima adrenalin sportova na raspolaganju će biti i devet zračnih atrakcija s različitim preprekama. Prepreke su postavljene tako da postojeća stabla povezuju s dva tornja, a u narednom periodu bit će izgrađen i zip-line, žica za spuštanje.

Iz općinskog budžeta je izdvojen i novac za izgradnju sportskog terena s umjetnom travom i tribinama, koji će biti ograđen i osvijetljen kako bi se mogao koristiti i u večernjim satima, te za obnovu objekta u kojem će biti izgrađene svlačionice za korisnike sportskih terena.

Pokrenuta je procedura odabira izvođača radova tako da bi radovi trebali da počnu s početkom građevinske sezone.

Fudbalsko igralište projektovano je u skladu s kriterijima za dječiji uzrast do 13 godina, a bit će podijeljeno na tri manja terena namijenjena za mali fudbal te se po potrebi može pregraditi zaštitnom zavjesom i koristiti kao više manjih terena za mali fudbal.

Centar Safet Zajko smješten je u središtu općine Novi Grad, udaljen pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja. 

Park sadrži atletsku stazu, fudbalski teren s vještačkom travom, teren za skok udalj, košarkaški teren, dječija igrališta, teren za odbojku na pijesku, teniska igrališta, šadrvane i klupe za odmor, kao i druge sadržaje. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA