Pametne table za nastavu u sarajevskim osnovnim školama

Radiosarajevo.ba
Pametne table za nastavu u sarajevskim osnovnim školama
Općina Centar / Pametne table u 11 osnovnih škola
U nastojanjima da kvalitet nastavnog procesa, ali i uvjeta boravka u školama podigne na viši nivo, Općina Centar Sarajevo ulaže značajna sredstva.

Nakon niza realizovanih projekata koji doprinose poboljšanju nastavnog procesa, Općina Centar predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem pri kraju je sa aktivnostima nabavke "pametnih tabli" za 11 osnovnih škola koje se nalaze na njenom području.

Za ovu namjenu iz budžeta Općine Centar je izdvojeno 50 hiljada maraka, a ugradnja tabli bi trebala početi uskoro, dok se okončanje ovih poslova očekuje do početka školske godine.

U okviru ovog projekta, svaka škola će dobiti po jednu "pametnu tablu".

Praksa je pokazala da primjena elektronskih interaktivnih tabli tradicionalnu predavačko-reproduktivnu nastavu pretvara u interaktivnu, koja odgovara obrazovnim potrebama savremenog učenika i dovodi do postizanja željenih ishoda učenja, koji su u skladu sa zahtjevima savremenog društva.

Također, zahvaljujući ovakvom vidu nastave osigurava se bolja motiviranost učenika, razvijanje digitalnih vještina i lakše održavanje njihove pažnje, navodi se u sapćenju Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije