'Otvorilo' se nebo nad Sarajevom: Pada jaka kiša praćena grmljavinom

1
Radiosarajevo.ba
'Otvorilo' se nebo nad Sarajevom: Pada jaka kiša praćena grmljavinom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša / Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne je zabilježena slaba kiša.

Kako su ranije najavili meteorolozi, u poslijepodnevnim satima u Sarajevu pala je jaka kiša praćena grmljavinom.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda temperatura zraka u Sarajevu u 16 sati iznosila je 16 stepeni.

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

U utorak 8. august 2023., u centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne se očkuje pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C. 

U srijedu 9. august 2023., jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini uglavnom sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 °C.

U četvrtak 10. august 2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 °C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije