Otvorena ambulanta Vraca: Građanima dostupne moderne zdravstvene usluge

0
Fena
Otvorena ambulanta Vraca: Građanima dostupne moderne zdravstvene usluge
Foto: Općina Novo Sarajevo / Ambulanta

Ambulanta porodične medicine Vraca otvorila je svoja vrata za pacijente ovog mjesnog područja.

Nakon što je Općina Novo Sarajevo završila kompletnu rekonstrukciju prostora, Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo opremila je ambulantu potrebnom opremom i obezbijedila jedan tim ljekara porodične medicine koji će građanima ovog mjesnog područja od danas, 15. jula, pružati zdravstvene usluge.

Ambulantu su svečano otvorili ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i direktor Doma zdravlja Kantona Milan Mioković u prisustvu direktorice Doma zdravlja Novo Sarajevo Behke Kurtović.

U Hrvatskoj najezda ovih insekata: Okupiraju domove, njih se boje škorpioni, a liče na žohare

U Hrvatskoj najezda ovih insekata: Okupiraju domove, njih se boje škorpioni, a liče na žohare

"Nakon rješavanja niza problema i provođenja različitih aktivnosti u prethodnom periodu, danas smo konačno u prilici da svečano otvorimo ambulantu porodične medicine Vraca, da građankama i građanima s ovog područja pružimo sasvim renoviran objekat, sa svom potrebnom opremom. Unutar ovog objekta je i Mjesna zajednica 'Vraca', potpuno renovirana. Želim da zahvalim svim vijećnicima koji su podržali ovaj projekat kroz budžet, ali i Ministarstvu zdravstva KS koje je obezbijedilo potrebnu opremu za ambulantu i tim ljekara koji će pružati usluge našim građanima", istakao je načelnik Tanović.

Ambulanta ima dvije ordinacije, prostoriju za intervencije, kartoteku, čekaonicu i prostoriju za odmor, tri toaleta od kojih jedan prilagođen osobama s invaliditetom, kao i prostoriju za medicinsku opremu.

Direktor Doma zdravlja Kantona Sarajevo Milan Mioković naveo je da će otvaranje ove ambulante uveliko rasteretiti centralni objekat, Dom zdravlja Novo Sarajevo, a građanima ovog naselja dolazak doktoru biti lakši, pristupačniji i brži.

Iz sarajevskog ViK-a upućen apel građanima

Iz sarajevskog ViK-a upućen apel građanima

"Ovim današnjim činom, ambulantu Vraca ponovo vraćamo njenim građanima. U ambulanti Vraca trenutno ima registriranih 1.850 pacijenata koji sada imaju punu dostupnost zdravstvene zaštite u ovom novom objektu", istakao je Mioković.

U ambulanti će zasad raditi jedan tim porodične medicine, doktor, medicinska sestra i intervencija.

"Ambulanta radi u jednoj smjeni, i to srijedom i četvrtkom poslije podne, a ponedjeljkom, utorkom i petkom u prvoj smjeni, kako bi i radno aktivni pacijenti mogli stići obaviti preglede", kazala je direktorica Doma zdravlja Novo Sarajevo Behka Kurtović i dodala da je ovo već drugi objekat koji je Općina Novo Sarajevo potpuno renovirala.

Otvaranjem ove ambulante, pacijentima koji su se liječili u ambulanti Kovačići bit će uveliko olakšan dolazak ljekaru.

Za realizaciju ovog kapitalnog projekta je Općina Novo Sarajevo uložila više od 800.000 KM. Osim ambulante porodične medicine, u objektu su i prostorije Mjesne zajednice Vraca, potpuno renovirane, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije