Sjećanje na žrtvu agresije: Otvoren Spomen-park Suade Dilberović

Radiosarajevo.ba
Sjećanje na žrtvu agresije: Otvoren Spomen-park Suade Dilberović
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Otvoren Spomen-park Suade Dilberović

Medicinski fakultet je u srijedu 9. maja, svečano otvorio Spomen-park Suade Dilberović. Spomen-park, u sklopu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, napravljen je u čast Suade Dilberović, studentice Medicinskog fakulteta i prve žrtve agresije na Sarajevo.

Uz pomoć Općine Centar Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu je otvorio Spomen-park koji će služiti kao mjesto u kojem će studenti boraviti i kvalitetno provoditi vrijeme.

Iz Medicinskog fakulteta za Radiosarajevo.ba su izjavili da se nadaju da će se tim parkom čuvati sjećanje na Suadu Dilberović.

Idejno rješenje uređenja parka uradili su nastavnici Arhitektonskog fakultetaUniverziteta u Sarajevu, a park je uređen sa odgovarajućim hortikulturnim elementima, smart-klupama i fontanom na prostoru kod amfiteatara fakulteta.

Svečanom otvaranju su, pored predstavnika vlasti, članova akademske zajednice, predstavnika studenata,  prisustvovali dekanesa Medicinskog fakulteta prof. dr. Semra Čavaljuga, savjetnik načelnika općine Centar Nedžada Ajnadžića - Mustafa Resić i student prodekan Džan Ahmed Jesenković, koji su se i obratili prisutnima.

Spomen-ploču je otkrila dekanesa Medicinskog fakulteta i savjetnik Mustafa Resić.

Svečanom otvaranju parka su prisustvovali neki od članova porodice Suade Dilberović.  Svečanost su uveličali  i studenti Muzičke akademije u Sarajevu sa svojom izvedbom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije