Vodu, odvoz smeća i grijanje Sarajlije sada mogu plaćati na jednom mjestu

Fena
Vodu, odvoz smeća i grijanje Sarajlije sada mogu plaćati na jednom mjestu
Građani Kantona Sarajevo od sutra će u Centru za komunalne usluge na Dolac Malti moći platiti sve račune javnih komunalnih preduzeća bez provizije.

Premijer KS-a Elmedin Konaković koji je danas prisustvovao svečanom otvaranju tog centra istakao je njegovu važnost, kazavši da se na ovaj način rješava mnogo problema unutar sektora komunalne privrede.

"Otvorili smo funkcionalan servis u kojem su naša preduzeća uvezana, a sve u interesu pojednostavljena procedura koje će građanima olakšati, ne samo plaćanje računa, već i izdavanje potrebne saglasnosti ili dozvola", naglasio je.

Premijer je dodao i da je to samo početak takvog koncepta te izrazio nadu da će u svim lokalnim zajednicama postojati centar za komunalne usluge.

Također je govorio i o objedinjavanju komunalne privrede u Kantonu, kazavši kako se  trenutno radi studija o prednostima i nedostatcima holdinga.

Građani će u Centru moći platiti račune za preduzeća Vodovod i kanalizacija, Rad, Toplane i Sarajevogas, svakim radnim danom i subotom od 07.30 do 16.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije