Mujo Aganović uputio oštru poruku ambasadoru SAD-a: "Vi ste ovdje gost..."

Radiosarajevo.ba
Mujo Aganović uputio oštru poruku ambasadoru SAD-a: "Vi ste ovdje gost..."
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Govor nakon šetnje protiv Povorke ponosa

U Sarajevu je održana mirna šetnja “Dan tradicionalne porodice“. Organizatori Udruženje građana Svjetlo i nevladini partneri najavili su da se radi o skupu koji je odgovor na prvu “Povorku ponosa“, koja će se održati u nedjelju u glavnom bh. gradu.

Stotine Sarajlija učestvovalo u mirnoj šetnji protiv Povorke ponosa

Svi koji su željeli poslati poruku o važnosti očuvanja tradicionalne porodice i svih njenih vrijednosti okupili su se ispred Vječne vatre u Sarajevu, te su se mirno prošetali do Trga BiH gdje je govorio predsjednik Saveza RVI paraplegičara Mujo Aganović rekavši kako su se on i ostali članovi devedesetih godina borili za građansku državu i za prava čovjeka, ali da Bh. povorka ponosa nije u okviru građanskih prava. Aganović je rekao da su to nadljudska i nadgrađanska prava, rekavši kako je povorka zapravo "iživljavanje nad ljudskim pravom", te kako je to "terorisanje građana.

"Neka rade u svoja četiri zida šta god žele, ali javno paradirati, provocirati i terorizirati građane niko nema pravo, čak ni američki ambasador sa zastavom na Američkoj ambasadi. Ambasadore, mi cijenimo prijateljske odnose Amerike i ono što čini za ovu državu i mi to ne zaboravljamo, ali nemojte ni vi zaboraviti da ste gost u mojoj državi, a ja sam ovdje domaćin", rekao je Aganović.

"Roditelji otvorenog uma" traže hitnu smjenu Sivre zbog homofobnih ispada

Kiša koja je počela padati prekinula je ostale govornike da se obrate prisutnima na skupu na Trgu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije